Plasmafilter vs Kullfilter - eller gode grunner til å velge framtids teknologi

Det finnes mange gode grunner til å velge Plasmamade luftfilter til ventilator, som både er miljøvennlig,
vedlikeholdsfritt og mer effektivt enn kullfilter.

Vi har samlet de vanligste spørsmålene om Plasmamade kontra kullfilter, og forklarer her på en enkel
måte. Har du fortsatt spørsmål, ta gjerne en telefon til oss eller send oss en e-post.

Plasmafilter

Ja

Det patenterte PlasmaMade kjøkkenfilteret kombinerer plasma og ionisering med et elektrostatisk partikkelfilter.
Denne kombinasjonen gjør PlasmaMade vedlikeholdsfritt. Du må fortsatt rengjøre fettfilteret som følger ventilatoren etter anvisningene i ventilatorens brukermanual.

Kullfilter

Nei

Et kullfilter fungerer greit helt til det begynner å gå tett. Effektiviteten avtar måned for måned, og må derfor byttes regelmessig.

Plasmafilter

Ja

Utformingen på filteret reduserer luftstøyen fra ventilatoren med 15-20%

Kullfilter

Nei

Støynivået øker grunnet motstand i filteret. Effekt-trinnet på ventilatoren må opp, og støynivået øker deretter.

Plasmafilter

Ja

Ved bruk av PlasmaMade, filtreres matos og forurenset luft gjennom 4 forskjellige type filter. Dette skjer gjennom ionisering og en elektrostatisk utladningsprosess. Den resirkulerte, rene luften blir deretter blåst tilbake. Effektiviteten er like høy hele filtrets levetid.

Kullfilter

Nei

Et kullfilter fjerner matlukt/matos når det er nytt. Deretter avtar effektiviteten over tid, helt til det ikke lenger er virksomt.

Plasmafilter

Ja

Takket være en unik kombinasjon av filtrer, renser PlasmaMade luften for pollen, allergener, svevestøv fra for eksempel hund, katt, bakterier og røyk.

Kullfilter

Nei

Et vanlig kullfilter kun fjerner matos / matlukt.

Plasmafilter

Ja

Plasmamade har en levetid på 9000 timer, hverken mer eller mindre. Det tilsvarer 2 timers daglig bruk av ventilatoren i 12 år, og ved 1 times bruk det dobbelte

Kullfilter

Nei

De fleste kullfilter på markedet har en levetid fra 4-12 måneder. De beste og dyreste noe lenger. Informasjonen om dette finner du i brukerveiledningen til ventilatoren.

Plasmafilter

Ja

Alle Plasmamade varianter er universale og passer de aller fleste ventilatorer  på markedet, enten de er fritthengende, tak/veggmonterte eller benkeventilatorer.

Kullfilter

Nei

Det er ingen standardisering på kullfilter, hver fabrikant har  sin egen standard, og må i all hovedsak kjøpes via leverandør. Porto omkostninger på et par hundre kroner tilkommer for hver gang.

Viktig! Bare Plasmamade er Plasmamade, og må ikke forveksles med andre typer plasmafilter som finnes på markedet. Plasmamade har patenterte løsninger som gjør det til det eneste filteret på markedet som er selvrensende og dermed også vedlikeholdsfritt gjennom hele levetiden

Rull til toppen